Fantacor-Ky-Varjosielu

Pohjoisen legendat II - Varjosielu

Arathus pyrkii määrätietoisesti Mioksen kirkon suosioon ja ottaa arkkipiispalta saamansa tehtävän vastaan. Kaikkia seurueesta päätös eikuitenkaan miellytä, eikä matka suju niin ruusuisesti, kuin nuori velho olettaa. Arathus ei lähtiessään tiedä, että tehtävä tulee muuttamaan hänen elämänsä pysyvästi, eikä edes virtaus anna anteeksi kaikkea. Varjot seuraavat Arathusta, kunnes vääjäämättä kietovat velhon syleilyynsä.

Varjosielu kertoo Arathuksen matkasta etelään, pois Mioksen tutuista ja turvallisista maisemista. Etelään, jossa Gelendarin syntymän jumala ja paladinit käyvät jatkuvaa taistelua Darkonian kuolemaa ja tummien soturien rivejä vastaan. Varjosielu on tarina itsenäistymisestä, menettämisestä ja vastakohtien kohtaamisesta.

Varjosielun ensimmäinen versio syntyi puoleen väliin saakka jossain vuoden 2009/2010 tienoilla. Kirjan valmistuminen kuitenkin törmäsi omaan mahdottomuuteensa, eli huonoon valmistautumiseen. Edellinen osa Lokikäärmeen kynsi kirjoitettiin pelkän juonirungon pohjalta, eikä kunnon pohjatyötä ollut tehty. Maailmasta puuttui sielu, tai ainakin se oli yhtä varjoisa, kuin tässä osassa päähenkilö Arathuksen. 

Ongelmaksi muodostui, että ilman kunnon taustatyötä ja suunnittelua, juoni oli epäuskottava, kankea ja irrallinen. Vasta silloin, kun Lohikäärmeen kynsi sai toisen kustannussopimuksen vuonna 2016, oli maailmaan ja sen järjestykseen pakko alkaa kiinnittää huomiota. Ja nopeasti. 

Varjosielun tapahtumia syvennettiin, niihin tuotiin muuta maailmaa ympärille ja henkilöhahmojen taustatarinoita vahvistettiin, kuin linnoitusta hyökkäyksen alla. Yhtäkkiä juonen runko ja tapahtumien perusteet alkoivat loksahdella paikalleen, ja alkoi armoton kirjoittaminen. 

Siinä, missä Lohikäärmeen kynsi uudelleen kirjoitettiin seitsemän kertaa, Varjosielu selvisi kolmella. Tekijöillä alkoi jo hieman olla hallussa, minkälaista kielen piti olla, mikä toimi ja mikä ei ja miten juoni pysyi selkeästi kasassa. Tässä auttoi se, että Varjosielu on Lohikäärmeen kynnen lailla hyvin selkeä ja suoraviivainen juoneltaan. 

Scarabe kustannus kustansi myös Varjosielun ensimmäisen painoksen (2017), ja kaikki näytti fantasiakirjasarjan osalta hyvältä. Mutta sitä kesti vain noin kaksi kuukautta.   

Palaa takaisin sivulle Pohjoisen legendat.

Siirry kirjasarjan ensimmäiseen osaan Lohikäärmeen kynsi.

Siirry kirjasarjan seuraavaan kolmanteen osaan Tulenkantaja.