Lohikäärmeherra_2

Pohjoisen legendat VI, Lohikäärmeherra

Jokin häiritsee virtausta, ja tuo jokin pakottaa arkkivelho Arathuksen jättämään taakseen Aenvaardin linnoituksen, ainoan paikan, jonka hän on todella koskaan tuntenut kodikseen. Ja kun asioiden syyt alkavat selvitä, hän ymmärtää, että ei ehkä pärjääkään enää vain omillaan. Epäkuolleiden synnyttämä uhka aiheuttaa kuohuntaa pohjoisen lisäksi myös etelässä, kun ikiaikainen voima tiedostaa tasapainon vaarantuvan. Mioksen kuningas kohtaa kadonneen poikansa ja koettaa yhdistää sisällissodan repimän maan aateliset yhteistä uhkaa vastaan, mutta saako se aateliset unohtamaan vallanhimon ja oman edun tavoittelun? Puolihaltia Lynia päättää tarttua toimeen epäkuolleita vastaan ilman velho Arathusta, ja Arkan seuraa sydämensä valittua välittämättä lainkaan, onko se hänen omasta mielestään viisasta.

 

Lohikäärmeherra kertoo lukijalleen tarinan muinaisten voimien heräämisestä ja tasapainon järkkymisestä. Se kertoo jälleennäkemisestä, lähtemisestä ja omien etujen ajamisesta, mutta myös rakkaudesta, kohtaamisista ja sydänten vaikeista valinnoista.

 

Lohikäärmeherra on Pohjoisen legendat -fantasiakirjasarjan kuudes osa. Kirja jatkaa siitä, mihin edellinen osa Arkkivelho päättyi ja vie lukijansa kuvitteelliseen maailmaan, jossa lohikäärmeet ja demonit eivät ole vain tarinoita ja satuja.

 

Lohikäärmeherra kertoo ajallisesti pisimmän jakson tähän astisista teoksista. Siinä missä normaalisti on edetty noin vuoden mittainen aika, Lohikäärmeherra kertoo useamman vuoden mittaisesta ajanjaksosta, jotta tarinaan oli mahdollista saada riittävän uskottava. Toki myös Varjosielu käsittelee ajallisesti pidempää jaksoa toisen osion osalta, mutta tuo ajanjakso on ohitettu nopeasti, toisin kuin Lohikäärmeherrassa, jossa jokaisella vuodella on tarkoitus juonen ja hahmojen kehityksen kannalta.

Lohikäärmeherra on ollut yksi sarjan kiinnostavimmista teoksista kirjoittaa ja suunnitella, sillä ritarille on yksinkertaista luoda uskottavuutta, mutta toista se on lohikäärmeen kanssa. Lohikäärmeet ovat kunnoitusta herättäviä, jaloja ja kiehtovia otuksia, eikä niistä kirjoittaminen voi olla yhtään sen vähempää.

 

Palaa takaisin sivulle Pohjoisen legendat.

Siirry kirjasarjan ensimmäiseen osaan Lohikäärmeen kynsi.

Siirry kirjasarjan toiseen osaan Varjosielu.

Siirry kirjasarjan kolmanteen osaan Tulenkantaja.

Siirry kirjasarjan neljänteen osaan Muukalainen.

Siirry kirjasarjan viidenteen osaan Arkkivelho.