Fantacor-Ky-Muukalainen

Pohjoisen legendat IV - Muukalainen

Arathus etsii Mioksen kuninkaan poikaa nuoren Feranin kanssa Casteniorin mantereelta. Haltioiden mailla myös virtaus paljastaa uusia, mullistavia puolia itsestään. Mioksessa kuningas on loukussa Mournhaagin linnoituksessa ja samaan aikaan kirkko ja kapinalliset lordit vahvistavat asemiaan. Lynia ja Arkan omistautuvat herttua Sighilin vapauttamiselle Kalpojen salista, ja veljekset Herandol ja Qeisan päättävät kantaa vastuunsa sisällissodassa, jossa vastakkain saattavatkin olla syntymä ja kuolema. Vaeltavan saarnamiehen polulle kohoaa esteitä ja hän päättää luottaa Zeleniariin, mutta kaikki ei ehkä olekaan sitä miltä näyttää.

 

Muukalainen johdattaa lukijansa velho Arathuksen mieleen, jossa rakkaus, intohimo virtaukseen ja sisäiset varjot kamppailevat elintilasta. Tapahtumat kuljettavat tarinan Mioksen sisällissodan käänteisiin, muinoin hylättyyn temppeliin ja Gelendariin, temppeliritarien keisarikuntaan, sekä Ruhniin barbaarien maille.

 

Muukalainen on Pohjoisen legendat -kirjasarjan neljäs osa ja jatkaa fantasiaseikkailua siitä, mihin sarjan edellinen osa Tulenkantaja päättyi. Muukalainen kertoo uskollisuudesta, velvollisuudesta ja etsimisestä, mutta myös uskosta ja kaipauksesta.

 

Muukalainen oli samaan aikaan helpoin ja hankalin kirjoittaa. Juoni oli monimutkaisin, mutta juonen käsittelyyn oli Tulenkantajan myötä muodostunut selkeä kaava, jolla kappaleet, tapahtumat ja ajankohdat pysyivät selvemmin hallinnassa. 

Muukalaisen isoin ongelma oli kuitenkin se, että se uhkasi venyä kohtuuttoman pitkäksi. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen kirja oli pakko katkaista, ja se luonnollisesti aiheutti myös juoneen pieniä muutoksia, joiden korjailu oli paikoin työlästä. 

Muukalainen on ollut helpoin kirjoitettava työmäärän puolesta, ja samalla Muukalainen oli tekijöille eräänlainen paluu menneeseen. Juonta hiottiin kasvotusten, kuten vuosituhannen alkupuolella. 

 

Palaa takaisin sivulle Pohjoisen legendat.

Siirry kirjasarjan ensimmäiseen osaan Lohikäärmeen kynsi.

Siirry kirjasarjan toiseen osaan Varjosielu.

Siirry kirjasarjan kolmanteen osaan Tulenkantaja.

Siirry kirjasarjan viidenteen osaan Arkkivelho.