Fantacor-Ky-Lohikäärmeen-kynsi - kansikuva

Pohjoisen legendat I - Lohikäärmeen kynsi

Arathus on vasta 10-vuotias, kun yllättävä sattuma muuttaa hänen elämänsä täysin. Sadut ja tarinat muuttuvat todeksi, kun velho Gerron ottaanuorukaisen oppipojakseen. Gerron tutustuttaa Arathuksen virtaukseen, jonka mahti ja mahdollisuudet täyttävät nuoren miehen mielen täysin. Ainakin siihen saakka kunnes eräs itsepintainen neito astuu kuvaan.

Arathuksen vartuttua vanhemmaksi mestarin antama tehtävä vie hänet matkalle, joka tarjoaa haasteita ja kokemuksia, jotka vahvistavat nuortamiestä ja antavat hänen elämälleen uuden suunnan. Suhteet vanhoihin tovereihin kehittyvät ja uusia tuttavuuksia syntyy.

Lohikäärmeen kynsi on perinteistä fantasiaa kunnioittavan kirjasarjan ensimmäinen osa. Teos sijoittuu maailmaan, jossa örkit ovat vain yksi hieman ihmisistä poikkeava rotu hyvine ja pahoine yksilöineen, ja jossa maailmaa ylläpitävä voima, virtaus, on kaikkialla, mutta vain harvojen tavoitettavissa.

Lohikäärmeen kynnen taivallus ajatuksesta kansiin alkoi keväällä 2006, kun Aapo Leisiö sai ajatuksen ryhtyä kirjoittamaan tarinaa. Kasper Vuorinen ei epäröinyt liittyessään mukaan projektiin, ja ensimmäinen suunnittelupalaveri Mäntsälän Tuuliruusussa järjestettiin. 

Lohikäärmeen kynsi kirjoitettiin kahdesti, ennen kuin se lähetettiin kustantamoihin, ja se sai osakseen monta ”Kiitos lähettämästänne käsikirjoituksesta, mutta se ei valitettavasti sovellu kustannusohjelmaamme” -kirjettä ja sähköpostia. Teos sai palautetta tekijöiden entiseltä äidinkielenopettajalta, jonka jälkeen se kirjoitettiin jälleen uudestaan ja lähetettiin taas kustantamoihin. Lopputulos oli sama, kuin aikaisemminkin. Näihin aikoihin alkoi myös toisen osan työstäminen, jota jatkui noin kirjan puoleen väliin saakka, jonka jälkeen tuli seinä vastaan.

Tekijät palasivat takaisin Lohikäärmeen kynnen pariin. Juoneen tehtiin hienosäätöä, mutta isoimmat muutokset tehtiin muutamiin henkilöhahmoihin. Käsikirjoitus jäi kuitenkin makaamaan joksikin aikaa, kunnes Kustannusosakeyhtiö Teos julkisti kirjoituskilpailun scifi- ja fantasiakäsikirjoituksille. Lohikäärmeen kynsi kirjoitettiin vielä kerran uusiksi ja lähetettiin kilpailuun. Kirja ei voittanut kilpailua, mutta samalla se lähetettiin jälleen kerran kaikkiin saatavilla oleviin kustantamoihin, ja tuolla kertaa siihen tarttui Aurinkokustannus. 

Aurinkokustannus ei koskaan Lohikäärmeen kynttä kustantanut, mutta tekijät eivät ole katkeria. Tuona ajanjaksona tekijät saivat paljon todella hyvää palautetta ja näkemystä siitä, mikä käsikirjoituksessa on tärkeää ja mikä ei. Kirja kirjoitettiin jälleen uudelleen, kahdesti. Vuonna 2014 tekijät irtisanoivat kustannussopimuksen, koska asia ei ollut edennyt, ja vielä kerran kirja kirjoitettiin uudestaan. Vuonna 2015 se lähetettiin jälleen kustantamoihin, ja sillä kertaa kirja herätti enemmänkin kiinnostusta, mutta kustantajaksi valikoitui Scarabe kustannus. 

Kaikkien käänteiden jälkeen Lohikäärmeen kynsi, ensimmäinen painos (Scarabe kustannus) julkaistiin joulukuussa 2016. 

Palaa takaisin sivulle Pohjoisen legendat.

Siirry kirjasarjan seuraavaan toiseen osaan Varjosielu.