Pohjoisen legendat V, Arkkivelho

Mioksen kuningaskunnassa raivoava sisällissota kiihtyy kuninkaan vapauduttua Mournhaagin linnoituksesta, ja vastoinkäymisistä huolimatta kuningas Bretan Echeron toisella on myös aihetta iloon. Velho Arathus käy jatkuvaa sisäistä taistelua velvollisuuksiensa ja intohimojensa välillä, eivätkä virtauksen paljastamat uudet mahdollisuudet tee hänen valinnoistaan helpompia. Puolihaltia Lynian unet johdattavat hänet ja Arkanin takaisin entisen Scotarin alueelle muinoin hylättyyn Khanoorun linnoitukseen, jota menneet varjot eivät ole hylänneet. Samaan aikaan ikiaikainen vihollinen langettaa oman varjonsa Gelendarin ylle, ja paladini Stogard Rowen on vaikeiden päätösten edessä.

 

Arkkivelho kuljettaa lukijan maailmaan, jossa hyvien ja pahojen ajatusten ja näkemysten raja hämärtyy. Maailmaan, jossa soditaan ja ajetaan omaa etua, mutta myös rakastetaan ja koetaan onnellisia hetkiä.

 

Arkkivelho on Pohjoisen legendat -fantasiakirjasarjan viides osa. Kirja sijoittuu kuvitteelliseen, mystiseen maailmaan ja se kertoo valinnoista ja niiden seurauksista.

 

Arkkivelhon oli tarkoitus olla ikään kuin Muukalaisen toinen osa, välikappale edellisen osan ylijääneistä tapahtumista, mutta se laajeni ja paisui omaksi alkuperäistä juontaan monimutkaisemmaksi kokonaisuudeksi. Teokseen luotiin kohtauksia, joita ei alkuperäisessä suunnitelmassa ollut mukana lainkaan. Näiden tapahtumien tarkoitus on syventää maailman tapahtumia ja luoda vankempi perusta erityisesti Mioksen tapahtumille. 

 Voidaan ajatella, että Arkkivelho on se osa fantasiakirjasarjasta Pohjoisen legendat, jonka jälkeen juonta ei voi enää uskottavasti laajentaa, vaan tapahtumat lähtevät vääjäämättä seuraavassa osassa kulkemaan kohti kirjasarjan loppuratkaisua. 

Arkkivelho on myös kirjasarjan ensimmäinen osa, joka on oikeasti koetettu kirjoittaa niin, että jos lukemisen aloittaa tästä teoksesta, sen ei tulisi olla lukijalle suurikaan ongelma menneiden tapahtumien perusteella. Tulevaisuus näyttää, onko tässä onnistuttu. 

 

Palaa takaisin sivulle Pohjoisen legendat.

Siirry kirjasarjan ensimmäiseen osaan Lohikäärmeen kynsi.

Siirry kirjasarjan toiseen osaan Varjosielu.

Siirry kirjasarjan kolmanteen osaan Tulenkantaja.

Siirry kirjasarjan neljänteen osaan Muukalainen.