Fantacor-Ky-Tulenkantaja

Pohjoisen legendat III - Tulenkantaja

Arathus on vajonnut varjoihin ja vanha seurue on hajonnut. Kapinan hiillos Mioksessa hehkuu yhä punaisempana, valmiina roihahtamaanliekkiin. Ja etelässä, Gelendarin kuningaskunnassa, puhaltavat muutoksen tuulet. Arkan ja Lynia eivät ole kuitenkaan valmiita päästämään irtiArathuksesta, mutta varjot velhon sielussa ovat synkät ja pitkät. Sieluvirtaus on ajanut Arathuksen varjoihin, mutta samalla se on tie kohti onnellisuutta ja rauhaa.

Tulenkantaja kertoo Arathuksen ponnistelusta takaisin valoon, mutta kaipuu ja kostonhalu eivät irrota hänestä otteitaan. Menneet teot vaativat hyvitystä, ja Mios luisuu kohti hetkeä, jossa jokaisen on valittava puolensa. Aateliset ovat rauhattomia, kirkko tekee kaikkensa horjuttaakseen kuninkaan asemaa ja kiertävä saarnamies herättää voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan.

Tulenkantaja on Pohjoisen legendat -fantasiasarjan kolmas osa. Se on tarina vallanhalusta ja kostonhimosta, välinpitämättömyydestä ja rakkaudesta.

Tulenkantajan ensimmäinen versio oli valmiina jo vuonna 2018 tammikuussa, jolloin tekijät vielä juhlivat Varjosielun ilmestymistä. Samassa kuussa kustantaja Scarabe kustannus ilmoitti lopettavansa kustannustoiminnan. Tämä aiheutti ensin shokin, sitten lamaannuksen ja miltei luovuttamisen. 

Tulenkantaja viimeisteltiin ja uudelleen kirjoitettiin, jonka jälkeen se lähti kustantamokierrokselle. Tekijät saivat jälleen tutustua tuttuun kirjeeseen, jonka kustantamot lähettävät, kun teos ei sovellu kustannusohjelmaan. Tulenkantajan tapauksessa kyse oli kuitenkin siitä, että kukaan ei halunnut sitä, koska kaksi ensimmäistä osaa olivat jonkun muun kustantamia. 

Vuonna 2019 tekijät päättivät ottaa kirjojen kustantamisen omalle kontolleen, jotta kirjasarja saisi jatkua ja elää. Fantacor Ky otti uudet painokset kahdesta ensimmäisestä osasta ja ensimmäisen painoksen Tulenkantajasta. 

Tulenkataja kirjana on huomattavasti laajempi juoneltaan ja poukkoilevampi, kuin kaksi edeltäjäänsä. Kirja on palautteen perusteella ollut kuitenkin onnistunut, joskin sitä vaivaa sama tauti, kuin Varjosieluakin; se loppuu kesken. Tässä olisi voinut olla mahdollista koettaa rakentaa sarja niin, että jokainen osa toimisi itsenäisenä kokonaisuutenaan. Alun osalta asia onkin näin, mutta kirjat loppuvat selkeään tilanteeseen, että jatkoa seuraa. 

Palaa takaisin sivulle Pohjoisen legendat.

Siirry kirjasarjan ensimmäiseen osaan Lohikäärmeen kynsi.

Siirry kirjasarjan toiseen osaan Varjosielu.

Siirry kirjasarjan neljänteen osaan Muukalainen.