Fantacor-Ky-Pohjoisen-legendat

Pohjoisen legendat -fantasiakirjasarja

Pohjoisen legendat sijoittuu keskiaikaa mukaileviin maisemiin, jossa mystiikkaa on täydennetty jumalilla sekä virtauksella, elinvoimalla, jotavain harvat voivat hallita. Kirjasarja kunnioittaa perinteistä fantasiaa, mutta Pohjoisen legendat  pyrkii maltillisuuteen fantasiallisten elementtienkäytössä. Maailma mukailee pitkälle meidän kaikkien tuntemaa maailmaa, ja suurimmat erovaisuudet lienevätkin juuri virtaus ja jumalten ihmisten käyttöön valjastamat voimat. Siinä maailmassa, jossa kirjan henkilöt seikkailevat, örkit ja haltiat ovat vain tavallisia rotuja hyvine ja huonoine yksilöineen.

 

Pohjoisen legendat -kirjasarjan maailma on mielikuvitukseen pohjautuva kolmen mantereen kokonaisuus. Lännessä Casteniorin manner, IdässäWartheniorin manner ja näiden keskellä Isiniorin manner. Maailman kaikkea elollista pitää koossa voima, magia, jota yleisesti kutsutaan virtaukseksi. Virtausta kykenevät hallitsemaan velhot, druidit ja shamaanit, mutta vain aniharvaa on siunattu kyvyllä kanavoida luonnon energiaa. Jumalat ja henget ovat konkreettinen osa maailmaa, mutta kuten virtauksen hallinnassakin, vain harvoilla on todellinen kyky valjastaa jumalten tai esi-isien mahti omiin tarkoituksiin.

Pohjoisen legendat -fantasiakirjasasrja on kulkenut kivisen tien ensimmäisistä raakaversioista nykyhetkeen. Matkalle on osunut lukuisiauudelleenkirjoituksia, kaksi kustannussopimusta, joista toinen loppui ennen kuin kunnolla alkoikaan, ja toinen loppui sarjan toisen osan ilmestyttyä. Jälkimmäisestä seurasi reilun vuoden viive kolmannen kirjan ilmestymiseen sekä se, että kirjasarjaa kustantaa nyt sarjan tekijöiden oma yritys, Fantacor Ky.

Alun alkaen Pohjoisen legendat -fantasiakirjasarja suunniteltiin kahden trilogian kokoiseksi, mutta nälkä kasvoi syödessä, ja tämän hetken suunnitelmien valossa kirjasarjasta ilmestyy kahdeksan osaa.  Voit tutustua sarjan jo ilmestyneisiin osiin alla olevien linkkien kautta. 

 

Siinä, missä kustantajien kanssa on ollut haasteita, on puolestaan kuvittaminen ja kansien työt sujuneet niin mallikkaasti, että ei voi kuin iloita. Kuvittaja Heikki Kuusipalo, graafisen toteutuksen tehnyt Lasse Teeriaho ja kartat luonut Tero Lehtonen ovat hoitaneet tonttinsa mallikkaasti. Fantacor Ky onkin erityisen ylpeä kirjojen kansikuvista ja sommittelusta.

Fantacor-Ky-Lohikäärmeen-kynsi

Pohjoisen legendat I - Lohikäärmeen kynsi

Lohikäärmeen kynsi -teos aloittaa Pohjoisen legendat -fantasiakirjasarjan. Lohikäärmeen kynsi on hyvin perinteinen fantasiateos. Se on riittävän kliseinen, helposti lähestyttävä ja suoraviivainen juoneltaan. 

Tutustu kirjaan tarkemmin tästä

 

Fantacor-Ky-Varjosielu

Pohjoisen legendat II - Varjosielu

Varjosielu on kerrontatavaltaan Lohikäärmeen kynnen kaltainen; helppolukuinen, suoraviivainen ja juonen osalta eräänlainen väliinputoaja, joka luo perustan kirjasarjan jatkolle. 

Tutustu kirjaan tarkemmin tästä.

 

Fantacor-Ky-Tulenkantaja

Pohjoisen legendat III - Tulenkantaja

Tulenkantaja kuljettaa lukijan juonellisesti paljon monimutkaisempaan maailmaan, ja teos on saanut vanhemmilta lukijoilta erinomaista palautetta juuri monimuotoisuudestaan. 

Tutustu kirjaan tarkemmin tästä

 

Fantacor-Ky-Muukalainen

Pohjoisen legendat IV - Muukalainen

Muukalainen vie kirjasarjan haarautuvat juonet äärimmilleen ja kielenkäyttö on edeltäviä osia jonkin verran karkeampaa, joskin se on täysin harkittua, tarkoituksellista ja henkilöhahmoista johtuvaa. 

Tutustu kirjaan tarkemmin tästä

 

Kansikuva_Arkkivelho

Pohjoisen legendat V - Arkkivelho

Vaikka ei pitänyt, laajenevat juonet ja maailma vielä hieman siitä, mihin Muukalainen lopetti. Arkkivelho on eräänlainen käännekohta, jonka jälkeen tapahtumat alkavat kulkea kohti sarjan loppuhuipennusta. 

 

Tutustu kirjaan tarkemmin tästä.

Kansikuva_LohikäärmeHerra

Pohjoisen legendat VI - Lohikäärmeherra

Lohikäärmeherra nitoo monia tarinan juonirunkoja toisiinsa ja kuljettaa juonta vääjäämättömästi kohti loppuratkaisua. Lohikäärmeherra kertoo kirjasarjan ajallisesti pisimmän jakson.

 

Tutustu kirjaan tarkemmin tästä.